Tippek - ötletek: Minden, ami marketing és design

A közösségi média marketing trendjei 2022-re: Jóslatok a profiktól

MARKETING + ÉRTÉKESÍTÉS
Szűrés törlése
CanvaPlaza
2021.11.30 17:27
A közösségi média marketing trendjei 2022-re: Jóslatok a profiktól

Szeretnéd kihasználni a legújabb közösségi marketing változásokat? Szakértői véleményt keresel ahhoz, hogy marketing stratégiád a legjobban állítsd fel?? Ebben a cikkben 21 legjobb marketingszakértő osztja meg előrejelzéseit, amelyek segítenek a következő évre vonatkozó marketingtervek elkészítésében.


 

A REELS hozzájárul az Instagram marketing általános sikeréhez

Adam Mosseri, az Instagram vezetője a közelmúltban azt mondta, hogy a platform paradigmaváltáson megy keresztül, ahol a felhasználók szórakoztatóbb videótartalmat igényelnek. Ez azt jelenti, hogy kritikus fontosságú, hogy a vállalkozások a lehető leghamarabb elkezdjék átvenni ezt a változást, hogy 2022-ig hatékonyan ki tudják használni a reels erejét. A videónak most a stratégia központi elemévé kell válnia – de már nem elég a annak rekord elérése és egy egyszerű videó feltöltése. Kreatívnak, innovatívnak és szórakoztatónak kell lennie ahhoz, hogy kitűnjön a mai digitális marketing zajban.

Ha több videós tartalmat épít be stratégiájába, fontos megjegyezni, hogy a közönség figyelme az évek során egyre rövidebb lett. A gyors és új tartalom iránti igény egyre elterjedtebb, ezért az Instagram marketingstratégiájának ehhez igazodnia kell az Instagram reels és a rövid szórakoztató videók felhasználásával.

  • Mi az a Reels? Az Reels egy olyan funkció Instagramon, aminek segítségével rövid videókat lehet gyorsan és kreatívan szerkeszteni és azonnal publikálni. A funkció abban különleges, hogy rövid, 15-30 másodperces videókat lehet készíteni és megosztani, különböző vizuális és hangeffektek segítségével.
  • Hogyan éred el? Amennyiben Reels videót szeretnél készíteni, csak annyit kell tenned, hogy a teljes kezdőképernyő balra húzásakor megjelenő tartalomkészítési menü alján a Reels feliratra tekerünk. Itt elérhetővé válik a szerkesztési felület. Az elkészült Reelek böngészéséhez pedig a kezdőlap alsó sávjának közepén található gombra kell kattintani.

Egy másik értékes stratégia, amelyet érdemes kihasználni 2022-ben, hogy ha bizonyos organikus Reels-el vagy videóiddal rendelkezel, amelyek jól teljesítenek és nagy érdeklődést váltanak ki, akkor ezeket hirdetéssá alakíthatod úgy, hogy egyszerűen letöltöd a videót az Instagram-fiókodból, majd feltöltöd a videót hirdetésként futtatni. Ez lehetővé teszi, hogy új embereket érj el és meleg közönséget alakíts ki, kiket aztán újra megcélozhatsz, vagy felhasználhatod majd hasonló célközönségre.

Sue B. Zimmerman , a neves előadó és az Instagram-marketing egyik vezetője

A Facebook-hirdetések teljesítménye hatékonyabb

Észrevettél valami szokatlan eseményt a Facebook hirdetési élményben (potenciális ügyfeleket generáló hirdetések, Messenger hirdetések stb.)? Hatékonyabbak, mint valaha! Úgy tűnik, hogy a 2021-es teljes pixel-összeomlás során a Facebook lépéseket tett annak érdekében, hogy sokkal eredményesebbé tegye. Reméljük a tendencia folytatódik! E melett köszöntjük, a követés következő formáját – egy stabilabb Facebbok konverziós API-t és egy továbbfejlesztett képpontot.

Mi az a Facebook konverziós API-ja? Korábban Facebook Server-Side API néven volt ismert. Úgy tervezték, hogy segítse a vállalkozásokat az adatvédelem megőrzésében, miközben személyre szabott hirdetési élményt nyújt az ügyfeleknek és a közönségnek. Mindez anélkül történik, hogy böngészőalapú eszközökre, például cookie-kra kellene hagyatkoznia. A Facebook Conversions API alapos, és rengeteg hasznos eszközt és betekintést nyújt a vállalkozások számára. Íme, amit tud:

  • A csatorna teljes láthatósága: A Conversions API lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy pontosan a kívánt adatokat osszák meg, semmi mást nem. Ez több, mint amit a Facebook Pixel jelenleg egyedül kínál. Ennek ellenére a Pixel és a Conversions API kombinálása a teljes csatorna láthatóságát jelenti.


A Pixel önmagában betekintést nyújt a webhelyen végrehajtott műveletekbe. Ezek a műveletek lehetnek oldalmegtekintések vagy vásárlások. A Conversions API-val kombinálva valóban teljes képet kaphat az ügyfél útjáról. Az olyan műveletek nyomon követése, mint a webhelyen kívüli vásárlások, valamint az, hogy az ügyfél továbbra is használja-e az ingyenes próbaidőszakot, majd a konverziókat.

Emellett úgy látom – ahogy valószínűleg mindannyian –, hogy 2022-ben egy új korszak kezdődik a még rövidebb figyelem idővel. Ha nyerni akarsz, gondolkodj röviden. Olyan videókat kell készítened, amelyek könnyen fogyaszthatók, rendkívül informatívak és a lehető legszórakoztatóbbak. Bár egyesek kigúnyolják az olyan funkciók térnyerését, mint az Instagram Reels és az olyan platformok, mint a TikTok. Vedd elő ezeket a Reelseket és a TikTok videókat, és próbáld ki őket a hirdetéseidben. Kifejezetten jól működnek. Párosítsd rövid videóidat a jó, régimódi történetmeséléssel, és ez a párosítás garantálja a sikert.

Tara Zirker a legjobb Facebook- és Instagram-hirdetések oktatója.

 

Ami a régi, az megint új: a hosszú formátumú tartalom térnyerése

Nyilvánvaló, hogy 2021 a rövid formátumú média éve volt. A TikTok robbanása, az Instagram Reels széles körű elterjedése és a YouTube Shorts bevezetése mindannyiunkat arra késztetett, hogy a 15 másodperces üzenetekre összpontosítsunk. A közösségi platformokon azonban finom változás történt. A TikTok 3 percesre bővült, a Reels 60 másodpercig megy. Ezek az apró változtatások a kezdetét jelentik a hosszabb formátumú tartalom felé.

E melett a Facebook Live Audio szobákkal és teljes mértékben támogatott podcastokkal jelent meg. A YouTube is felkarolja a podcastokat. És ne feledkezzünk meg az élő videóról sem. A közösségi kereskedelem hatalmas trend, és hosszú formátumú médiára van szükség az eladáshoz. Még az Amazon is felkarolta az élő videót.

Michael Stelzner a Social Media Examiner vezérigazgatója és alapítója

 

A YouTube Shorts

Szeretnél nyerni az organikus növekedésben a YouTube-on? A legfontosabb dolog, amit tudnod kell, hogy hogyan működik a YouTube egésze, és mi a feladata az algoritmusnak. A YouTube-on döntő fontosságú annak megértése, hogy az algoritmus teljes feladata a megfelelő tartalom és a megfelelő néző párosítása, és 2022-ben ez a siker kulcsa. A platformon 2022-ben alkotóként figyelni kell a trendre:

  • Változik, hogy a videóid hogyan lesznek megtalálhatók a keresésben. A YouTube-on az elmúlt években, ha megtaláltad a megfelelő kulcsszót és beírtad a címbe, akkor az erős címkézési stratégiádnak köszönhetően könnyen feljuthattál az adott kulcsszó keresési rangsorának élére. Most, ahogy 2022 felé tartunk, a címkéknek nagyon kevés jelentősége van abban, hogy megtalálják őket a keresés során. A keresés dominanciájának kulcsa inkább a megfelelő kulcsszóban, a címben és a leírásban rejlik .
  • A YouTube Shorts nem az a terület, amire érdemes összpontosítani. Lehet, hogy ez egy népszerűtlen vélemény vagy jóslat, de bár egyes alkotók határozottan sikereket értek el a Shorts-ban, nem hiszem, hogy ez az, ahová a platform tart, vagy arra kellene összpontosítanod, hogy szervesen megtaláld. A YouTube-felhasználók hosszú formátumú tartalmat szeretnének, a hosszú formátumú tartalmak pedig jobban hatnak az értékesítésre, közösségépítésre és fenntartható növekedésre.

Az érdeklő nézők valójában szeretnének megismerni téged és a márkádat. A YouTube egy keresőmotor, ezért logikus, hogy a nézők a platformhoz fordulnak, amikor választ keresnek problémáikra, az alkotók pedig nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél könnyebben megtalálják a tartalmukat. Vannak nézők, akik valójában egy olyan közösséggé válnak a csatornádon, kik nem csak vásárolnak tőled, nem csak a kérdésükre akarnak választ kapni, és elmerülni, hanem meg akarnak ismerni téged és a márkádat.

Tehát, amikor 2022-re tervezed meg a tartalmaid, próbálj meg olyan stratégiát kidolgozni, amely mind a keresésre, mind pedig a közösség építésre is összpontosít a platformon – egy közösségre, amely tele van nézőkkel, akik minden videódért visszatérnek.

Jessica Stansberry oktató és you tube kurzuskészítő

 

Az e-kereskedelem nő a TikTokon

A TikTok megszilárdította helyét a közösségi médiában és a szórakoztatásban, és 2022-ben is uralni fogja a rövid formátumú videókat. A TikTok már több mint 1 milliárd felhasználóval rendelkezik, és 2022 tavaszára várhatóan eléri az 1,5 milliárd felhasználót. A marketingszakemberek számára négy kulcsfontosságú területre kell figyelni 2022-ben, amelyek több lehetőséget kínálnak a bevételszerzésre.

  • Az első az élő közvetítés gyors növekedése. A rendszeres felhasználók körében már nagyon népszerű TikTok továbbra is bővíti az élő közvetítés funkcióit, hogy befolyásolja és több felhasználót ösztönözzen arra, hogy növekedési stratégiaként alkalmazza. A legfigyelemreméltóbb az élő közvetítés felé történő elmozdulás. Az Egyesült Királyságban már elérhető, a kattintható linkek ereje és az élő közvetítésből származó termékek közvetlen értékesítésének lehetősége kétségtelenül hatékonynak bizonyul majd a vállalkozások és a márkák bevételének növelésében.
  • Másodszor, a TikTok életképes versenytársnak bizonyul a közösségi kereskedelmi térben. További alkalmazáson belüli vásárlási funkciók várhatók. Figyelembe véve a közelmúltban létrejött partnerséget a Shopify-val és az üzleti fiókok termékcímkézésének lehetőségét, a TikTok üzletek nagyon várt szolgáltatás, amely 2022-ben érkezik meg. A Douyinben, az alkalmazás kínai verziójában már elindított TikTok üzletek lehetővé teszik a márkák és cégtulajdonosok számára, hogy online áruház opciót, amely még több lehetőséget biztosít az eladások növelésére.

A Wave Wyld a TikTok marketingszakértő

A YouTube több hirdetéselhelyezést kínál

Nem fogom azt mondani, hogy „2022-ben a videó fontos lesz.” Ezt már tudod. Inkább azt mondom, hogy a lehetőségek száma egyre növekszik. Ha már be fektet a videó készítésbe elkezdheti a felkészülést annak új módokon történő felhasználására.

Változások a videós akciókampányokban a YouTube-on: 2021 októberében a Google bejelentette, hogy a videós akciókampányok automatikusan tartalmazni fogják a YouTube-hoz kapcsolódó tévé elhelyezéseket.

Ez egy másik módja annak, hogy a márkák bővítsék elérésüket. Én személy szerint szeretem ezeket a kampányokat, mert a felhasználókat a webhelyére irányítják, valamint potenciális ügyfelek űrlapjait gyűjthetik össze Android-mobileszközökön. De a YouTube értéke mindig is az volt, hogy megfelelő közönség elé kerüljön. A YouTube több elhelyezésére való kiterjesztése szerintem mindig jó dolog.

Joe Martinez nemzetközi PPC-előadó, író

A közösségi média vásárlási platformként jelenik meg

Bár kezdetben zavaró kiegészítésként kritizálták – a Facebook Shops már a vállalkozások fő értékesítési csatornájaként szolgált –, a platform az értékesítési eszközön túl fejlődik, és egyre több fogyasztó használja közvetlenül a közösségi médiát a termékek megtalálásának módjaként.

És ez nem csak a Facebook. Az Instagram rendelkezik egy Instagram Checkout szolgáltatással, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a platformról vásároljanak anélkül, hogy harmadik fél webhelyére kellene menniük. A Twitter és a Pinterest valószínűleg nagyon le vannak maradva a natív vásárlási funkciók platformjaikra való bevezetése terén.

Valójában egy közelmúltbeli felmérés kimutatta, hogy a válaszadók 43%-a mondta azt, hogy az elmúlt hat hónapban használta a közösségi médiát vásárlásra – ez az arány a 18-24 évesek körében 70%-ra emelkedik.

Jon Loomer haladó Facebook marketingstratégia és coach.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az idő melegebb, a nappalok hosszabbak, az emberek szünetet tartanak az iskolában vagy a munkában. De tudod, hol nem tartanak szünetet? A közösségi médiában! Így a Te vállalkozásodnak sem szabad. Hogy egy kicsit könnyebb legyen ezen a nyáron, íme pár ellopható ötlet a közösségi médiád frissen tartására!

Szeretnéd a CanvaPlaza sablonjait szerkeszteni, vagy profiként új sablont szeretnél létrehozni? Akár már ismered az alapokat, vagy csak most ismerkedsz a Canva-val, itt van az a kötelező 12 szerkesztési lépés, amellyel gyorsan hozhatsz létre vagy módosíthatsz poszt sablonokat. Készen állsz arra, hogy profiként használd a Canva-t?

A közösségi médiában nagyon fontos, hogy több csatornán is elérhető legyél. Nem elég csak ott lenni! Folyamatosan figyelemfelkeltő információkat kell közzétenned az eladások felpörgetése érdekében. Ezért elengedhetetlen egy komplex és figyelemfelkeltő Facebook és Instagram poszt sablon készlet az üzleti élethez!

Kisvállalkozóként Te is tudod, hogy sikered azon múlik, hogy képes vagy-e ügyfeleket vonzani és megtartani. De abban a világban, ahol a digitális marketing az elsődleges módja vállalkozásod népszerűsítésének, elengedhetetlen, hogy egységes arculattal rendelkezz, amely segít kitűnni a versenytársak közül.

Iratkozz fel az ajándék sablonokért!

EZEKET LÁTTAD MÁR?