Tippek - ötletek: Minden, ami marketing és design

A közösségi média marketing trendjei 2022-re: Jóslatok a profiktól

CanvaPlaza
2021.11.30 17:27
A közösségi média marketing trendjei 2022-re: Jóslatok a profiktól

Szeretnéd kihasználni a legújabb közösségi marketing változásokat? Szakértői véleményt keresel ahhoz, hogy marketing stratégiád a legjobban állítsd fel?? Ebben a cikkben 21 legjobb marketingszakértő osztja meg előrejelzéseit, amelyek segítenek a következő évre vonatkozó marketingtervek elkészítésében.


 

A REELS hozzájárul az Instagram marketing általános sikeréhez

Adam Mosseri, az Instagram vezetője a közelmúltban azt mondta, hogy a platform paradigmaváltáson megy keresztül, ahol a felhasználók szórakoztatóbb videótartalmat igényelnek. Ez azt jelenti, hogy kritikus fontosságú, hogy a vállalkozások a lehető leghamarabb elkezdjék átvenni ezt a változást, hogy 2022-ig hatékonyan ki tudják használni a reels erejét. A videónak most a stratégia központi elemévé kell válnia – de már nem elég a annak rekord elérése és egy egyszerű videó feltöltése. Kreatívnak, innovatívnak és szórakoztatónak kell lennie ahhoz, hogy kitűnjön a mai digitális marketing zajban.

Ha több videós tartalmat épít be stratégiájába, fontos megjegyezni, hogy a közönség figyelme az évek során egyre rövidebb lett. A gyors és új tartalom iránti igény egyre elterjedtebb, ezért az Instagram marketingstratégiájának ehhez igazodnia kell az Instagram reels és a rövid szórakoztató videók felhasználásával.

  • Mi az a Reels? Az Reels egy olyan funkció Instagramon, aminek segítségével rövid videókat lehet gyorsan és kreatívan szerkeszteni és azonnal publikálni. A funkció abban különleges, hogy rövid, 15-30 másodperces videókat lehet készíteni és megosztani, különböző vizuális és hangeffektek segítségével.
  • Hogyan éred el? Amennyiben Reels videót szeretnél készíteni, csak annyit kell tenned, hogy a teljes kezdőképernyő balra húzásakor megjelenő tartalomkészítési menü alján a Reels feliratra tekerünk. Itt elérhetővé válik a szerkesztési felület. Az elkészült Reelek böngészéséhez pedig a kezdőlap alsó sávjának közepén található gombra kell kattintani.

Egy másik értékes stratégia, amelyet érdemes kihasználni 2022-ben, hogy ha bizonyos organikus Reels-el vagy videóiddal rendelkezel, amelyek jól teljesítenek és nagy érdeklődést váltanak ki, akkor ezeket hirdetéssá alakíthatod úgy, hogy egyszerűen letöltöd a videót az Instagram-fiókodból, majd feltöltöd a videót hirdetésként futtatni. Ez lehetővé teszi, hogy új embereket érj el és meleg közönséget alakíts ki, kiket aztán újra megcélozhatsz, vagy felhasználhatod majd hasonló célközönségre.

Sue B. Zimmerman , a neves előadó és az Instagram-marketing egyik vezetője

A Facebook-hirdetések teljesítménye hatékonyabb

Észrevettél valami szokatlan eseményt a Facebook hirdetési élményben (potenciális ügyfeleket generáló hirdetések, Messenger hirdetések stb.)? Hatékonyabbak, mint valaha! Úgy tűnik, hogy a 2021-es teljes pixel-összeomlás során a Facebook lépéseket tett annak érdekében, hogy sokkal eredményesebbé tegye. Reméljük a tendencia folytatódik! E melett köszöntjük, a követés következő formáját – egy stabilabb Facebbok konverziós API-t és egy továbbfejlesztett képpontot.

Mi az a Facebook konverziós API-ja? Korábban Facebook Server-Side API néven volt ismert. Úgy tervezték, hogy segítse a vállalkozásokat az adatvédelem megőrzésében, miközben személyre szabott hirdetési élményt nyújt az ügyfeleknek és a közönségnek. Mindez anélkül történik, hogy böngészőalapú eszközökre, például cookie-kra kellene hagyatkoznia. A Facebook Conversions API alapos, és rengeteg hasznos eszközt és betekintést nyújt a vállalkozások számára. Íme, amit tud:

  • A csatorna teljes láthatósága: A Conversions API lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy pontosan a kívánt adatokat osszák meg, semmi mást nem. Ez több, mint amit a Facebook Pixel jelenleg egyedül kínál. Ennek ellenére a Pixel és a Conversions API kombinálása a teljes csatorna láthatóságát jelenti.


A Pixel önmagában betekintést nyújt a webhelyen végrehajtott műveletekbe. Ezek a műveletek lehetnek oldalmegtekintések vagy vásárlások. A Conversions API-val kombinálva valóban teljes képet kaphat az ügyfél útjáról. Az olyan műveletek nyomon követése, mint a webhelyen kívüli vásárlások, valamint az, hogy az ügyfél továbbra is használja-e az ingyenes próbaidőszakot, majd a konverziókat.

Emellett úgy látom – ahogy valószínűleg mindannyian –, hogy 2022-ben egy új korszak kezdődik a még rövidebb figyelem idővel. Ha nyerni akarsz, gondolkodj röviden. Olyan videókat kell készítened, amelyek könnyen fogyaszthatók, rendkívül informatívak és a lehető legszórakoztatóbbak. Bár egyesek kigúnyolják az olyan funkciók térnyerését, mint az Instagram Reels és az olyan platformok, mint a TikTok. Vedd elő ezeket a Reelseket és a TikTok videókat, és próbáld ki őket a hirdetéseidben. Kifejezetten jól működnek. Párosítsd rövid videóidat a jó, régimódi történetmeséléssel, és ez a párosítás garantálja a sikert.

Tara Zirker a legjobb Facebook- és Instagram-hirdetések oktatója.

 

Ami a régi, az megint új: a hosszú formátumú tartalom térnyerése

Nyilvánvaló, hogy 2021 a rövid formátumú média éve volt. A TikTok robbanása, az Instagram Reels széles körű elterjedése és a YouTube Shorts bevezetése mindannyiunkat arra késztetett, hogy a 15 másodperces üzenetekre összpontosítsunk. A közösségi platformokon azonban finom változás történt. A TikTok 3 percesre bővült, a Reels 60 másodpercig megy. Ezek az apró változtatások a kezdetét jelentik a hosszabb formátumú tartalom felé.

E melett a Facebook Live Audio szobákkal és teljes mértékben támogatott podcastokkal jelent meg. A YouTube is felkarolja a podcastokat. És ne feledkezzünk meg az élő videóról sem. A közösségi kereskedelem hatalmas trend, és hosszú formátumú médiára van szükség az eladáshoz. Még az Amazon is felkarolta az élő videót.

Michael Stelzner a Social Media Examiner vezérigazgatója és alapítója

 

A YouTube Shorts

Szeretnél nyerni az organikus növekedésben a YouTube-on? A legfontosabb dolog, amit tudnod kell, hogy hogyan működik a YouTube egésze, és mi a feladata az algoritmusnak. A YouTube-on döntő fontosságú annak megértése, hogy az algoritmus teljes feladata a megfelelő tartalom és a megfelelő néző párosítása, és 2022-ben ez a siker kulcsa. A platformon 2022-ben alkotóként figyelni kell a trendre:

  • Változik, hogy a videóid hogyan lesznek megtalálhatók a keresésben. A YouTube-on az elmúlt években, ha megtaláltad a megfelelő kulcsszót és beírtad a címbe, akkor az erős címkézési stratégiádnak köszönhetően könnyen feljuthattál az adott kulcsszó keresési rangsorának élére. Most, ahogy 2022 felé tartunk, a címkéknek nagyon kevés jelentősége van abban, hogy megtalálják őket a keresés során. A keresés dominanciájának kulcsa inkább a megfelelő kulcsszóban, a címben és a leírásban rejlik .
  • A YouTube Shorts nem az a terület, amire érdemes összpontosítani. Lehet, hogy ez egy népszerűtlen vélemény vagy jóslat, de bár egyes alkotók határozottan sikereket értek el a Shorts-ban, nem hiszem, hogy ez az, ahová a platform tart, vagy arra kellene összpontosítanod, hogy szervesen megtaláld. A YouTube-felhasználók hosszú formátumú tartalmat szeretnének, a hosszú formátumú tartalmak pedig jobban hatnak az értékesítésre, közösségépítésre és fenntartható növekedésre.

Az érdeklő nézők valójában szeretnének megismerni téged és a márkádat. A YouTube egy keresőmotor, ezért logikus, hogy a nézők a platformhoz fordulnak, amikor választ keresnek problémáikra, az alkotók pedig nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél könnyebben megtalálják a tartalmukat. Vannak nézők, akik valójában egy olyan közösséggé válnak a csatornádon, kik nem csak vásárolnak tőled, nem csak a kérdésükre akarnak választ kapni, és elmerülni, hanem meg akarnak ismerni téged és a márkádat.

Tehát, amikor 2022-re tervezed meg a tartalmaid, próbálj meg olyan stratégiát kidolgozni, amely mind a keresésre, mind pedig a közösség építésre is összpontosít a platformon – egy közösségre, amely tele van nézőkkel, akik minden videódért visszatérnek.

Jessica Stansberry oktató és you tube kurzuskészítő

 

Az e-kereskedelem nő a TikTokon

A TikTok megszilárdította helyét a közösségi médiában és a szórakoztatásban, és 2022-ben is uralni fogja a rövid formátumú videókat. A TikTok már több mint 1 milliárd felhasználóval rendelkezik, és 2022 tavaszára várhatóan eléri az 1,5 milliárd felhasználót. A marketingszakemberek számára négy kulcsfontosságú területre kell figyelni 2022-ben, amelyek több lehetőséget kínálnak a bevételszerzésre.

  • Az első az élő közvetítés gyors növekedése. A rendszeres felhasználók körében már nagyon népszerű TikTok továbbra is bővíti az élő közvetítés funkcióit, hogy befolyásolja és több felhasználót ösztönözzen arra, hogy növekedési stratégiaként alkalmazza. A legfigyelemreméltóbb az élő közvetítés felé történő elmozdulás. Az Egyesült Királyságban már elérhető, a kattintható linkek ereje és az élő közvetítésből származó termékek közvetlen értékesítésének lehetősége kétségtelenül hatékonynak bizonyul majd a vállalkozások és a márkák bevételének növelésében.
  • Másodszor, a TikTok életképes versenytársnak bizonyul a közösségi kereskedelmi térben. További alkalmazáson belüli vásárlási funkciók várhatók. Figyelembe véve a közelmúltban létrejött partnerséget a Shopify-val és az üzleti fiókok termékcímkézésének lehetőségét, a TikTok üzletek nagyon várt szolgáltatás, amely 2022-ben érkezik meg. A Douyinben, az alkalmazás kínai verziójában már elindított TikTok üzletek lehetővé teszik a márkák és cégtulajdonosok számára, hogy online áruház opciót, amely még több lehetőséget biztosít az eladások növelésére.

A Wave Wyld a TikTok marketingszakértő

A YouTube több hirdetéselhelyezést kínál

Nem fogom azt mondani, hogy „2022-ben a videó fontos lesz.” Ezt már tudod. Inkább azt mondom, hogy a lehetőségek száma egyre növekszik. Ha már be fektet a videó készítésbe elkezdheti a felkészülést annak új módokon történő felhasználására.

Változások a videós akciókampányokban a YouTube-on: 2021 októberében a Google bejelentette, hogy a videós akciókampányok automatikusan tartalmazni fogják a YouTube-hoz kapcsolódó tévé elhelyezéseket.

Ez egy másik módja annak, hogy a márkák bővítsék elérésüket. Én személy szerint szeretem ezeket a kampányokat, mert a felhasználókat a webhelyére irányítják, valamint potenciális ügyfelek űrlapjait gyűjthetik össze Android-mobileszközökön. De a YouTube értéke mindig is az volt, hogy megfelelő közönség elé kerüljön. A YouTube több elhelyezésére való kiterjesztése szerintem mindig jó dolog.

Joe Martinez nemzetközi PPC-előadó, író

A közösségi média vásárlási platformként jelenik meg

Bár kezdetben zavaró kiegészítésként kritizálták – a Facebook Shops már a vállalkozások fő értékesítési csatornájaként szolgált –, a platform az értékesítési eszközön túl fejlődik, és egyre több fogyasztó használja közvetlenül a közösségi médiát a termékek megtalálásának módjaként.

És ez nem csak a Facebook. Az Instagram rendelkezik egy Instagram Checkout szolgáltatással, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a platformról vásároljanak anélkül, hogy harmadik fél webhelyére kellene menniük. A Twitter és a Pinterest valószínűleg nagyon le vannak maradva a natív vásárlási funkciók platformjaikra való bevezetése terén.

Valójában egy közelmúltbeli felmérés kimutatta, hogy a válaszadók 43%-a mondta azt, hogy az elmúlt hat hónapban használta a közösségi médiát vásárlásra – ez az arány a 18-24 évesek körében 70%-ra emelkedik.

Jon Loomer haladó Facebook marketingstratégia és coach.