Tippek - ötletek: Minden, ami marketing és design

9 ötlet mikor és mit posztolj a social mediában

CanvaPlaza
2022.03.14 13:06
9 ötlet mikor és mit posztolj a social mediában

A közösségi médiában nagyon fontos, hogy több csatornán is elérhető legyél. Nem elég csak ott lenni! Folyamatosan figyelemfelkeltő információkat kell közzétenned az eladások felpörgetése érdekében. Ezért elengedhetetlen egy komplex és figyelemfelkeltő Facebook és Instagram poszt sablon készlet az üzleti élethez!


Óriási kihívás friss ötletekkel előrukkolni nap mint nap, különösen akkor, ha rendszeresen több platformon is közzé kell tenned valamit. Nem tudod mikor lenne ideális posztolni, és azt sem mikor melyik tartalomra éhesek a követőid? Íme a vonzó közösségimédia-tartalmi ötletek listája, amelyek ihletet adnak a közzétételhez, és segítenek legyőzni az akadályaid!

1. Felhasználó által generált tartalom - UGC

A felhasználó által generált tartalom (UGC) az online áruházak tartalomstratégiájának egyik jelentős pontja. Az UGC az ügyfeleid által kifejezetten a Te termékeidhez létrehozott tartalom. Az UGC tartalmazhat videoklipeket, képeket, ajánlásokat, ismertetőket stb.

Az ilyen tartalmak webhelyeden/webshopodban vagy közösségimédia-fiókjaidban való közzétételének fő célja a bizalom kiépítése. A Statista jelentése szerint a globális digitális vásárlók több mint 93%-a elolvasta a vásárlói véleményeket, mielőtt vásárol valamit egy ismeretlen weboldalról. Ráadásul a fogyasztók 85%-a nagyobb hatást gyakorol a felhasználók által létrehozott tartalmakra, mint a márka által létrehozott tartalmakra.

Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy ügyfeleid arra ösztönözd, hogy visszajelzéseiket és tapasztalataikat megosszák a közösségi média platformjaidon, ha cserébe kedvezményt adsz nekik a következő vásárláskor. Megkérheted őket, hogy használjanak egy adott hashtaget  ( #canvaplaza ), és említsék meg a márkaneved, ami növeli az ismertséged. Az Instagramon előfordulhat, hogy valaki más által létrehozott tartalmat megcímkéznek, @megemlítenek, vagy elküldik. 

Tehát miért érdemes UGC-t használni? Először is ez egy olyan tartalom, amelyet nem neked kell létrehoznod. Valaki más végzi el a munkát, és te felveheted a tartalomnaptáradba. Másodszor, az UGC a márkádat az ügyfél szemszögéből mutatja be, nem a Te szempontodból, ami hitelesebb és megbízhatóbb lehet a közönség számára.

Hogyan határozhatod meg, hogy mitől jó UGC tartalom a márkádhoz? Ha a tartalom megegyezik a márkád stílusával és színeivel, az nyer. Plusz, ha a tartalom kiemeli terméked előnyeit vagy márkád pozitív aspektusait, akkor mindenképpen használd.

Felhasználó által generált tartalom

2. Saját képek a termékről

Ha lehetséges, készíts saját fényképeket az általad kínált termékekről. Ezek a fotók nem hasonlíthatnak a katalógus képeire, és nem lehetnek azonosak az online áruházban már közzétett fotókkal. Próbálj ki új megközelítéseket! Készítsd el a képeket különböző hátterek előtt, vagy egyszerűen mutasd meg őket új módon (használat közben, haszálathoz kapcsolódóü könyezetben). A fotóidnak egyedinek kell lenniük, és ki kell emelkedniük a követőid hírfolyamából.

saját fotó a termékről

3. Menj a színfalak mögé

Szeretnél valamivel többet tenni, mint egyszerűen bevonni a közönséged? Szorosabb kapcsolatot szeretnél építeni velük? Akkor mutasd meg a követőidnek a vállalkozásod kulisszák mögött. Ez nagyszerű módja lesz a márkád humanizálásának. Sőt azzal, hogy beengeded a követőid a kulisszák mögé, még jobban segítesz nekik érzelmileg kapcsolatba lépni és elköteleződni márkáddal.

4. Történetek - Stories

Tudtad, hogy a történetek hatalmas divat a social mediaban? Jelenleg ez a leggyorsabban fejlődő trend a közösségi médiában, és növekedési számai egyértelműen azt jelzik, hogy a történetek itt maradnak. Az Instagram Stories napi aktív felhasználóinak száma ötszörösére nőtt, a 2016-os 100 millióról 2020-ban 500 millióra. Nem rossz, igaz?

Tehát használd ezt a platformot vállalkozásod számára. Mesélj ügyfeleidnek a termékeidről, mutass nekik „használati módot” tartalmazó videókat, és oszd meg eredményeid. A Facebook vagy Insta történetek segítenek abban, hogy jobban tartsd a kapcsolatot az ügyfelekkel.

Instagram stories CanvaPlaza blog

5. Új termék promóció

Ne felejtsd el a termékeid/szolgáltatásod a reflektorfénybe helyezni! Hozz ki a legtöbbet a social media oldalaidból erre a célra. Már a hivatalos bejelentés előtt felmelegítheted potenciális vásárlóid az új terméket bemutató előzetesekkel. Mesélj nekik egyediségéről és a megfizethetőségéről, használj különböző hirdetési stratégiákat. Ezzel a stratégiával biztosan kíváncsivá teszed őket.

Új termék promóció

6. Flash értékesítés

Először is, a flash értékesítés mindig sürgős és időfüggő. Ennek eredményeként félelmet válthatnak ki a leendő vásárlóból a lemaradástól.

Másodszor, az ilyen értékesítések kizárólag a Te követőid számára érhetők el. Ezzel segítesz a követőidnek úgy érezni, hogy egy kiválasztott közösség része. Ez nagyon hízelgő az ügyfelek számára, és értéket ad az ajánlatodhoz. Ahhoz, hogy a lehető legjobban működjön, győződj meg arról, hogy megadtad az időkeretet: például csak január 8., 19:00 és 22:00 (közép-európai idő szerint), vagy (csak Ma éjfélig!)

Ezt a tipusú termék értékesítést nem ajánljuk túl gyakran, különben a közönség megszokja. Tartsd szemmel a követőid-vásárlóid elköteleződését, hogy megtudd, mi a megfelelő ajánlati gyakoriság a közönséged számára. Sokakat a sürgetés vásárlásra ösztönöz, de lehetnek olyan vásárlóid, akik nem szeretik az időkeretet. Ezt neked kell kiatapasztalnod, elemezned az adatokat, hogy elkerüld a vásárlóid elvesztését.

7. Posztolj idézetet

A követők imádják az idézeteket, főleg ha a szolgáltatásoddal, termékeddel kapcsolatosak. Imádják, mert motivációs azért osztják meg, ha 'cuki faktor' azért, ha edukatív tartalmú, akkor az lesz hatással rájuk. Hatásos képpel egy frappáns idézettel állítod össze, akkor tarol. Ezek az idézetek természetesen közvetlenül nem segítik elő az értékesítést, és nem ad el semmit. Viszont nem adhatsz el állandóan az Instán, nem azért látogatnak fel a követőid, hogy reklámokat lássanak tőled....a követőid szórakozni és kikpacsolódni szeretnének. Ezért a posztjaid jelentős százaléka csak ilyen szórakoztató, motiváló idézeteket, tippeket tartalmazzon. Viszont erősíti a márka tudatot, szélesebb érzelmi hatást tudsz elérni és 'megfogni' új lehetséges követőket.

8. Szavazások

Fontos, hogy a vásárlók tudják, hogy a véleményük fontos. Tehát, ha olyan kérdést teszel fel, amelyre egy négyzet kipipálásával válaszolhatnak, biztos lehetsz benne, hogy kapcsolatba fognak lépni ezzel a bejegyzéssel. A közösségi médiában történő szavazás létrehozásával fokozhatod az üzleted elkötelezettségét a követők irányába. Ha egy egyszerű szavazással bevonod az embereket, az segíthet a megfelelő irányba fordítani vállalkozásod. Próbálj meg egy szavazást létrehozni az üzleted profilja alapján. Ennek köszönhetően láthatod, hogy ügyfeleid milyen problémák foglalkoztatják, és termékeiddel/szolgáltatásoddal segíted őket ezek megoldásában.

9. Kérdezz

Indíts el egy AMA-t (kérdezzen bármit), ez egy nagyszerű módja annak, hogy közvetlenül kapcsolatba lépj a követőiddel. Ez is egy nagyszerű módja annak, hogy bemutasd tudásod és szakértelmed egy adott témában, hogy nagyobb bizalmat építs ki követőid között.

Egyszerűen hozz létre egy bejegyzést úgy, hogy kérdezel közönségedtől. Majd válaszolj rájuk a poszt alatt. Szerencsére nem kell minden egyes kérdésre válaszolnod, egyszerűen válaszd ki azt, amelyik a legkedveltebb komment. A közönség bevonásának másik módja a márkába, ha válaszolsz a leggyakrabban feltett kérdésekre. És az Instagram az egyik legjobb hely erre! Így nem csak kapcsolatba lépsz a közönséggel, hanem megoldod a problémáikat is.


A legjobb idő a közösségi média fiókjaiban való közzétételhez


Ahogy sejtheted, nincs olyan univerzális időkeret, amely minden vállalkozás számára tökéletes lenne a közösségi médiában való posztoláshoz. Nagyon sok tényezőtől függ. De bár tippjeink nem biztos, hogy pontos időt adnak meg, amely tökéletes a közönség számára, nagyszerű kiindulási pontot kapsz! Ennek köszönhetően pedig kísérletezhetsz, és megtalálhatod a tökéletes időt.

A legjobb idő az Instagramon való közzétételhez

A kutatók szerint a legjobb idő az Instagramon való posztolásra általában 9 és 11 óra között van (helyi idő szerint), de van egy jobb ötletünk a számodra!

Ha van üzleti fiókod az Instagramon, ellenőrizheted, hogy követőid aktívak és elkötelezettek. Nyisd meg a profilod az Instagramban, kattints a jobb sarokra, majd keresd meg az Insights lehetőséget. Görgess az oldal aljára, és hozzáférhetsz a követők tevékenységi táblázatához a hét minden napján. Részletesebb utasításokért tekintsd meg az Instagram Account Insights irányelveit .

Tapasztalataink szerint a legjobb stratégia az, ha naponta többször teszel közzé bejegyzéseket a csúcsforgalom idején, ahogy az a márka Insights-jából látható.

A legjobb idő a Facebookon való közzétételre

A Hootsuite 300 márkát elemzett, és megtalálta a legjobb időpontokat a Facebookon való közzétételhez:

 • A legjobb idő: hétfőn, kedden és szerdán délelőtt 11 óra és délután 1–14 óra (keleti standard idő).
 • Általában hétköznap 9 és 15 óra között a legbiztonságosabb a posztolás
 • Vasárnap kora reggel és este van a legkevesebb közzététel a héten.


A legjobb idő a TikTokon való bejegyzéshez

Felrobban a TikTok! És ha már TikTok tagja vagy, vagy azt tervezed, hogy azzá válsz, akkor valószínűleg azon töprengtél, hogyan növelhet követőid számát. Valószínűleg azt a kérdést is feltetted magadnak, hogy „melyik a legjobb idő a TikTokon való közzétételre?”
Az Influencer Marketing Hub kutatási tanulmánya szerint, amely több mint 100.000 bejegyzést tartalmaz a TikTokon, itt vannak a legjobb elköteleződési arányok (mind EST-ben kifejezve, figyelmen kívül hagyva a szektorokat):

 • Hétfő: 6 óra, 10 óra, 22 óra
 • Kedd: 02:00, 4:00, *9:00
 • Szerda: 7:00, 8:00, 23:00
 • Csütörtök: 9:00, *12:00, 19:00
 • Péntek: *5 óra, 13 óra, 15 óra
 • Szombat: 11:00, 19:00, 20:00
 • Vasárnap: 7 óra, 8 óra, 16 óra
  /A *-gal jelölt időpontok különösen magas szintű elkötelezettséget mutatnak./

Ne feledd, hogy minden vállalkozásnak más a célközönsége, ami azt jelenti, hogy az elköteleződési idő eltérő lehet.

 

Facebook- és Instagram-posztötleteket keresel?

A vállalkozásoknak - legyen az csak online vagy online és offline egyszerre -  extra erőfeszítéseket kell tenniük annak érdekében, hogy tartalmaik vonzóak és interaktívak legyenek. A minőségi bejegyzések lehetővé teszik számukra, hogy megalapozzák tekintélyüket, növeljék konverziós arányukat és folyamatosan növeljék a forgalmat.

Vásárolj kész poszt sablonokat itt a CanvaPlaza webáruházban!

Nem kell a tervezésre időt vesztegetned, nem kell agyalni mi legyen a tartalom, vagy hogy milyen legyen a dizájn. Mi elkészítettük helyetted! Válogass üzletedhez passzoló sablon csomagjaink között és időzítsd be a fenti példák alapján, dőlj hátra és figyeld az eredményeket!