Tippek - ötletek: Minden, ami marketing és design

12 Canva Szerkesztési Tipp

CANVA TIPPEK
Szűrés törlése
CanvaPlaza
2022.03.24 15:31
12 Canva Szerkesztési Tipp

Szeretnéd a CanvaPlaza sablonjait szerkeszteni, vagy profiként új sablont szeretnél létrehozni? Akár már ismered az alapokat, vagy csak most ismerkedsz a Canva-val, itt van az a kötelező 12 szerkesztési lépés, amellyel gyorsan hozhatsz létre vagy módosíthatsz poszt sablonokat. Készen állsz arra, hogy profiként használd a Canva-t?


A mai cikk a Canva tippekről és trükkökről szól, ahol 12+ érdekes Canva-tippet és trükköt osztunk meg, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatod ki a Canva-ból, és jobb grafikát tervezhetsz gyorsan és könnyedén!

A Canva azóta nyűgöz le minket, hogy 2012-ben elindították a társalapítók, Cameron Adams, Cliff Obrecht és Melanie Perkins. Felhasználóbarát platformjával és hatékony funkcióival nem meglepő, hogy a Canva a vizuális tartalom tervezésének egyik legnépszerűbb eszközévé vált. Online üzlettulajdonosként nagy rajongója vagyok a Canva-nak, mert segít gyorsan létrehozni lenyűgöző látványelemeket többféle formátumban.

Ahelyett, hogy mindig a nulláról kezdenéd, egyszerűen készíthetsz sablonokat a vállalkozásod számára. A Canva-ban több száz kész sablont találsz, DE! nincsennek számodra releváns tartalmakkal feltöltve, nincs a saját stílusodra alakítva és nincs a szakterületedre tervezve.

Célunk, hogy okosabban dolgozzunk, nem pedig keményebben - az online bizniszben.

Nézzük, hogyan tudod az általunk szerkesztett időmegtakarítő kész sablonokat egyszerűen és gyorsan személyre szabni. Miután megvásároltad a webáruházunkból a számodra optimális sablon csomagot és megnyitottat a kapott pdf-et, a linkekre kattintva már be is töltődnek a Canva fiókodba.

Vágjunk is bele!

1. Canva márkakészlet

Noha a sablonok csodálatos kiindulópontot jelentenek, mindenképpen javasoljuk azokat személyre szabni, hogy illeszkedjenek a Te márkádhoz.

A Canva márkakészlet funkció használatával pedig rengeteg időt takaríthatsz meg a tervezési folyamat során. Könnyedén hozzáférhet a színmintákhoz, a mentett betűstípusaidhoz, logódhoz.

Kélt helyen éred el: A bal oldali menüsávon válaszd a 'Stílusok' lehetőséget, majd a szerkesztésben tudod a saját stílusod beállítani. Illetve a Canva főoldalán a bal oldali menüben az 'Arculati csomag' -ot választva.

canva márkakészlet

Látod milyen kényelmes?! Ezt a csodálatos kis funkciót közvetlenül Canva (Pro) fiókod kezdőlapjáról érheted el! A Brand Kit lehetővé teszi, hogy mindig konzisztens maradjon a tervezési grafikád.

2. Alt + húzással arányos méretezés

Az Adobe programokhoz hasonlóan itt is használhatod az ALT billentyűt, hogy arányosan méretezd az elemeket. A méretezéséhez használhatod az oldalsó fogantyúkat vagy a sarokfogantyúkat.

3. Használd a Canva billentyűparancsait

Bár őszintén szólva, rengeteg billentyűparancs van a tarsolyunkba. Egy hosszabb listát egy külön bejegyzésben készítünk hamarosan. Itt viszont megadjuk azokat, amelyeket leggyakrabban használunk:

 • Másolás : Ctrl+C
 • Beillesztés : Ctrl+V
 • Gyors másolás : Alt + húzd
 • Szövegdoboz hozzáadása : T billentyű
 • Sor hozzáadása: Kattints az „ L ” billentyűre
 • Téglalap hozzáadása: Kattints az „ R ” billentyűre
 • Szöveg átalakítása nagybetűssé : Shift + cmd/ctrl + „ K” billentyű
 • Félkövér szöveg: Ctrl + „ B ” billentyű
 • Dőlt szöveg : Ctrl + I
 • Ismétlődő elemek: Ctrl + „ D ” billentyű
 • Csoportelemek : Ctrl + „ G ” billentyű
 • Az elemek csoportosítása: Shift + Ctrl + „ G ” billentyű
 • Jelöld ki az összes elemet a rétegen: Ctrl + „ A ” billentyű
 • Nagyítás : Ctrl + „ + ” billentyű
 • Kicsinyítés : Ctrl + „ - ” billentyű

4. Hogyan tudsz másolni egyik tervről a másikra a Canvában

A Canvában sokkal könnyebb átmásolni az egyik dizájnt a másikra, mint minden alkalommal a nulláról kezdeni (ami egy rémálomnak hangzik!). Ha másolatot szeretnél készíteni a sablonodról, kattintson erre a kis ikonra az alábbi képen látható módon…

canva-ban másolás

 

… és a sablon most egy teljesen új sablonra lesz másolva, így soha többé nem kell a nulláról kezdened!  Természetesen az egyes elemeket is egyszerűen másolhatod és beillesztheted, ha azt szeretnéd, hogy az elrendezés kissé eltérjen az előzőtől.

Ui:, tudjuk, hogy a másolás és beillesztés egyszerű billentyűkódok, amelyeket a legtöbben már ismernek… de minden esetre:

Elemek másolása: ctrl + “ C ”

Elemek beillesztése: ctrl + “ V ”

5. Elemek zárolása a Canvaban

Igen, jól hallottad. A „ zárolás ” funkció nem csak az Adobe programok számára érhető el… meg tudod csinálni a Canva-ban is! Azok számára, akik nem ismerik a zárolás funkciót: Ez a funkció lehetővé teszi bármely dizájnelem rögzítését a helyükön, így véletlenül sem mozdíthatod el, miközben a grafika más terüeltét szerkeszted. Ez akkor is rendkívül hasznos, ha gyakran megosztod a terveidet - lehetővé téve, a csapattagok számára a sablonok szerkesztését!

 • Az elemek zárolásához kövesd az alábbi egyszerű lépéseket:

1. Kattints egy elemre, vagy válaszd ki az elemek egy csoportját, amelyet rögzíteni szeretnél.

2. Kattints a 'Lakat' ikonra – ezt jobb oldalt a Megosztás gomb alatt 

canva-ban zárolás

 

 • Hogyan lehet feloldani az elemeket a Canva-ban

Ne felejtsd el, hogy fel kell oldanod az elemek zárolását, ha később szerkeszteni szeretnéd őket!

Az elemek zárolásának feloldásához kövesse az alábbi lépéseket:

1. Válaszd ki a zárolt elemeket

2. Kattints a 'Lakat' ikonra

És kész is :)

6. Ne használj sok betűtípus a sablonban

Amikor betűtípust választasz a címsorokhoz, feliratokhoz és törzsszövegekhez, használj könnyen olvasható betűtípusokat az egyszerű és hatékony grafikai tervezés érdekében. A szemnek nehezére esik több betűtípus beolvasása, ezért ragaszkodj egy egyszerű betűkészlethez.

Tipp: 2 tipust javaslunk: Legyen egy kalligráf (azaz írott) és egy jól olvasható egyszerűbb. Az utóbbi legyen hagsúlyos!

Ne használj egyszerre több betűstílust

7. Ne félj a méretektől

Alkalmazz nagyobb méretet az arányos hangsúlyozást igénylő betűtípusnál, formáknál. Használj megfelelő színeket ennek a technikának a javításához, miközben hozzá igazítod a megfelelő betűtípust, amelyek együtt jól néznek ki. 

8. A Pexels és a Pixabay használata a Canva-ban

Ez a tipp a Canva Free csomag felhasználóinak szól. Ha használtál már korábban online tervezőeszközöket, tudnod kell, hogy a Canva ingyenes stock fotógyűjteménye mellett a Canva a Pexels és a Pixabay könyvtárakat integrálja szerkesztőjébe, így jobb fotógyűjteményhez és sokféle stock képhez férhetsz hozzá!

1. lépés: Lépj a Canva szerkesztő oldalára, és kattints a „Továbbiak” lehetőségre a bal oldalsávon.

2. lépés: A 'Tartalmak Felfedezése' alatt válaszd ki a Pexels vagy a Pixabay könyvtárat, és keresd meg kedvenc képeid.

Stock fotók a canva-ban

 

9. Használd az Element Behind – Layer Hack elemet

Ha több réteget tartalmaz a sablonod, és egyetlen elem módosítása az összes többit zavarja, arra a legjobb megoldás a következő: Egy nagyon egyszerű billentyűparancs, amellyel egyszerre csak egy réteget választhatsz ki.

canva element behind

 

1. lépés: Nyomd meg a Ctrl+kattintást vagy a Cmd+kattintást az oldal első rétegének kiválasztásához.

2. lépés: Kattints addig, amíg el nem éred a szerkeszteni kívánt réteget. Ezután már szerkesztheted a kiválasztott réteget anélkül, hogy aggódnod kellene a többi elem miatt.

10. Tölts fel képeket gyorsan a Drag and Drop Upload segítségével

Senkinek nincs ideje a képeket egyenként kiválasztani és feltölteni a Canva-ba. Válaszd az okos utat! Válassz ki egy képet az eszközödről, és húzd át a Canva szerkesztőbe. A rendszer automatikusan feltölti!

11. Csoportosítsd a különböző elemeket

Hogyan mozgathatsz egy adott elemkészletet anélkül, hogy megzavarnád az egész terv térközét és elrendezését? Ez a Csoportosítás funkció használatával lehetséges.

1. lépés: Tartsd lenyomva a Shift billentyűt, és válaszd ki az összes áthelyezni kívánt elemet.

2. lépés: Kattints a 'Csoportosítás' gombra.

Alternatív megoldásként használhatsz billentyűkódot is:

Csoportosítás: (Elemek kiválasztása) + Ctrl/Cmd + G.

Csoportbontás: Ctrl/Cmd+Shift+G.

Tipp: Ha csoportosítasz több elemet, akkor nem csak mozgatni tudod őket egyszerre, hanem együtt az összes méretét is tudod módosítani. Csak kattints a kijelölt box sarkára és az egérrel egyszerűen tudod növelni vagy kicsinyíteni a csoport méretét.

 

elemek csoportosítása a canvában

 

12. Animáld a terveid a Canva-ban

A Canva 6 különböző animációs effektust is tartalmaz az ingyenes verzióban, és +13 elem animációt a Pro tervben, amelyek segítségével még vonzóbbá teheted a terveid! Amint bármilyen dizájnelemet hozzáadsz egy üres oldalhoz, a bal felső sarokban találod az 'Animáció' gombot. Tudsz Elemet, Fotót, Oldalt és Szöveteg is animálni!

Tipp: Szöveg animálásnál: csak jelöld ki vagy kattints a szövegre és válaszd a szöveg animációt! Látványos kretaívokat tudsz készíteni, amit akár a Facebook hirdetésekhez is tudsz használi, melyek biztosan megállítják a görgetésben a célcsoportod!

 

animálás a canva-ban

 

Összegzés

Ezzel cikkünk végére értünk. Reméljük, ez a cikk segített felfedezni néhány új Canva trükköt és tippet és hogy ezentúl ez segít majd a Canva hatékonyabb használatában!

Ha többet szeretnél megtudni a Canva-ról, nézd meg a további cikkeket a CanvaPlaza Blogon.

Ha tetszett amit olvastál, és elsőként szeretnél értesülni a további érdekes hírekről, tippekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!

Felíratkozás után rögtön megajándékozunk 3 db CanvaPlaza kész sablonnal! E mellett rendszeresen praktikus Canva sablon szerkesztési és hasznos Social Media marketing ötlettel segítünk!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az idő melegebb, a nappalok hosszabbak, az emberek szünetet tartanak az iskolában vagy a munkában. De tudod, hol nem tartanak szünetet? A közösségi médiában! Így a Te vállalkozásodnak sem szabad. Hogy egy kicsit könnyebb legyen ezen a nyáron, íme pár ellopható ötlet a közösségi médiád frissen tartására!

A közösségi médiában nagyon fontos, hogy több csatornán is elérhető legyél. Nem elég csak ott lenni! Folyamatosan figyelemfelkeltő információkat kell közzétenned az eladások felpörgetése érdekében. Ezért elengedhetetlen egy komplex és figyelemfelkeltő Facebook és Instagram poszt sablon készlet az üzleti élethez!

Kisvállalkozóként Te is tudod, hogy sikered azon múlik, hogy képes vagy-e ügyfeleket vonzani és megtartani. De abban a világban, ahol a digitális marketing az elsődleges módja vállalkozásod népszerűsítésének, elengedhetetlen, hogy egységes arculattal rendelkezz, amely segít kitűnni a versenytársak közül.

A SEO-stratégia sokféle formában és méretben létezik. Mindegyik SEO-stratégiának megvannak a maga előnyei és hátrányai, de kisvállalkozóként szinte lehetetlen tudni, hol kezdjük. Szerencséd van, mivel úgy döntöttünk, hogy a kisvállalkozásoknak szóló SEO tippek rövid áttekintését mutatjuk be ebben a cikkünkben.

Iratkozz fel az ajándék sablonokért!

EZEKET LÁTTAD MÁR?